SNS Bank introduceert vaste adviesvergoeding

Help, ik heb een hypotheek nodig!

Publicatiedatum: woensdag, 12 oktober 2011

Je hebt het huis van je dromen gevonden..! Dus ga je op zoek naar de juiste hypotheek. Een grote stap; je gaat een financiële verplichting voor jaren aan. Toch best spannend. En ingewikkeld. Moet je sparen of beleggen, wel of niet aflossen, levensverzekering erbij? Wat gaat dat kosten? En kun je dat op lange termijn ook betalen? Kortom, een heleboel onzekerheid. En veel vragen waar je als klant echt bij geholpen wil worden door een goede adviseur.

 

Maar waar vind je die onafhankelijke adviseur? Zij krijgen toch provisie van de bank of verzekeraar die het geld verstrekt? Of ze verkopen alleen hun eigen hypotheken. Hoe weet je nou dat je het beste advies krijgt?

SNS Bank: best of both worlds

SNS Bank neemt een bijzondere positie in de markt in. Want SNS Bank is de eerste bank in de hypotheekmarkt die naast hypotheken van SNS Bank zelf, ook hypotheken van andere aanbieders adviseert, zoals van Delta Lloyd, Nationale Nederlanden, Aegon en Westland Utrecht. Hiermee biedt SNS Bank haar klanten ‘best of both worlds’.

Vaste adviesvergoeding

Om haar onafhankelijke rol als adviseur te onderstrepen en het klantbelang echt voorop te zetten, heeft SNS Bank een vervolgstap gezet. Sinds september is het bij SNS Bank mogelijk om via een vaste adviesvergoeding voor hypotheekadvies te betalen, in plaats van dat de adviseur provisie ontvangt van de geldverstrekker. De keuze is aan de klant. De adviseur legt uit welke manier van betalen het meest gunstig is voor de specifieke situatie van de klant. Het beste advies voor de klant staat hiermee centraal.

Per 2013 gaat het provisieverbod in. Intermediairs mogen dan geen provisie meer ontvangen. SNS Bank loopt hierop vooruit door als eerste bank nu al ‘provisieloze’ hypotheken aan te bieden. Doordat er geen sprake is van verhulde kosten (rente- en premieopslag) is dit voor de maandlasten van de klant vaak voordeliger.

Reacties

De reacties op deze aanpak zijn positief. Klanten vinden het erg prettig om van tevoren precies te weten waar ze aan toe zijn. De werkwijze past ook helemaal in de tijdgeest: transparantie en klantbelang staan voorop.

“Dit verdient een groot compliment aan het adres van SNS.”
“Hulde aan SNS om vooruit te lopen op 2013.”

“Een niet verwachte zet van SNS Bank die wel getuigt van moed.”

Meer info info over dit traject en de aanpak? Neem contact op met Pascal van Hombergh

- Fairchild Marketing Consultants

Beeld
Op de hoogte blijven?
Abboneer je op onze iMail!