De klantcontactstrategie van Energiedirect wordt winstgevend

 

Minder focus op de markt en meer focus op klanten

Prijsvechter wordt klantkampioen en bindt haar klanten door excellente én efficiënte klantbediening toegespitst op de individuele klant.

 

Uitdaging

Energiedirect heeft te maken met een hoge churn. Ook is een pure prijsvechterstrategie op lange termijn moeilijk vol te houden. Hoe zorgen we dat Energiedirect loyale klanten krijgt en behoudt?

 

Onze aanpak

  1. Kwantitatieve en kwalitatieve analyse van het klantcontact, de churnredenen en klantbehoeften op gebied van dienstverlening en klantcontact.
  2. Ontwikkelen van marktuniek klantbenaderingsmodel van selectie, differentiatie tot en met personalisatie op klantniveau.
  3. Kanaalsturingsmodel voor efficiëntie in basiscontacten en ongekende klantervaring.
  4. Conversie op ‘moments of truth’ met gelijktijdige verlaging van de contactkosten en verhogen van de loyaliteit als resultaat.

 

Turn-key resultaten in markt en organisatie

  • Hogere loyaliteit en klanttevredenheid
  • Sterke lange termijn strategie
  • Churn daalt en omzet stijgt

Meer weten over deze case?

Meer weten over deze case?

YACHT

Yacht heeft ambitieuze doelstellingen gesteld om te groeien binnen de komende vijf jaar. Hoe kan Yacht, vanuit de klant, proposities ontwerpen die Yacht in staat stelt invulling te geven aan de positionering en op een winstgevende manier extra business te genereren?

Lees meer

Rijkswaterstaat

Om de markt vooruit te blijven, heeft de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat Fairchild gevraagd te ondersteunen bij de ontwikkeling van een klantgerichte organisatie. Het doel is om een gewilde partij te worden met een goede prijs-kwaliteitverhouding, een doelmatige allocatie van resources en het realiseren van een ongekende klantbeleving.

Lees meer

Aegon

AEGON wil zich verder onderscheiden met een pensioenportal richting de werkgever (én werknemer). Hoe kan Aegon zich differentiëren? En welke proposities sluiten aan bij werkgevers en werknemers?

Lees meer