Winstgevende groei door Customer Lifecycle Management

 

Meer grip op groei en churn

Internet service provider op weg naar klantkampioenschap door Customer Lifecycle Management (CLM) te verankeren in de organisatie.

 

Uitdaging

Het verdienmodel van Online staat onder druk, door een zeer hoge churn en door het ontbreken van actieve sturing op de ontwikkeling van klanten gedurende de Customer Lifecycle. Online wil in 2010 harder groeien. Hiervoor heeft zij behoefte aan klantgerichte en winstgevende proposities die invulling geven aan de ‘moments of truth’ (MOT) gedurende de gehele Customer Lifecycle.

 

Onze aanpak

  1. Het in kaart brengen van de ‘moments of truth’ en selectie van de belangrijkste voor het terugdringen van de churn.
  2. Kwantitatieve en kwalitatieve analyse van het klantcontact, de churnredenen en de klantbehoeften op gebied van dienstverlening en klantcontact.
  3. Uitwerken van CLM-proposities inclusief proof-of-concept plan van proposities in pilots.
  4. Implementatie van de meest winstgevende CLM-proposities.

 

Turn-key resultaten in markt en organisatie

  • Beter inzicht in churnredenen en klantbehoeften.
  • Hogere omzet en verlaagde churn.

Meer weten over deze case?

Meer weten over deze case?

YACHT

Yacht heeft ambitieuze doelstellingen gesteld om te groeien binnen de komende vijf jaar. Hoe kan Yacht, vanuit de klant, proposities ontwerpen die Yacht in staat stelt invulling te geven aan de positionering en op een winstgevende manier extra business te genereren?

Lees meer

Rijkswaterstaat

Om de markt vooruit te blijven, heeft de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat Fairchild gevraagd te ondersteunen bij de ontwikkeling van een klantgerichte organisatie. Het doel is om een gewilde partij te worden met een goede prijs-kwaliteitverhouding, een doelmatige allocatie van resources en het realiseren van een ongekende klantbeleving.

Lees meer

Aegon

AEGON wil zich verder onderscheiden met een pensioenportal richting de werkgever (én werknemer). Hoe kan Aegon zich differentiëren? En welke proposities sluiten aan bij werkgevers en werknemers?

Lees meer