Nieuw businessmodel voor hypotheekadvies en franchisenemers

Vooruitlopend op het provisieverbod

SNS Bank wilde hypotheekadvies gaan geven tegen een vaste adviesvergoeding om zo haar strategische positie te versterken. Deze vaste vergoeding moest resulteren in een betere klantpropositie en bovendien aantrekkelijk zijn voor de eigen adviesorganisatie.

Aanpak: multidisciplinair team

Samen met een multidisciplinair projectteam van SNS Bank, ontwikkelden en implementeerden we in korte tijd een aantrekkelijke hypotheekpropositie, inclusief prijsbeleid, opleidingen voor adviseurs, procesaanpassingen, een facturatiemethodiek en klantcommunicatie. Hierop vooruitlopend realiseerden we een aangescherpt business model voor de franchiseorganisatie.

 

Resultaat: overgrote deel van hypotheekklanten kiest voor vaste adviesvergoeding

 1. Vooruitlopend op provisieverbod keuze voor vaste adviesvergoeding mogelijk
 2. Verbeterde klanttevredenheid na het adviesgesprek op 12 van de 14 punten
 3. Sterke propositie zorgt voor toestroom van nieuwe klanten
 4. Nieuwe elan in de (franchise)organisatie door gezamenlijk succes

   Meer weten over deze case?

   Meer weten over deze case?

   YACHT

   Yacht heeft ambitieuze doelstellingen gesteld om te groeien binnen de komende vijf jaar. Hoe kan Yacht, vanuit de klant, proposities ontwerpen die Yacht in staat stelt invulling te geven aan de positionering en op een winstgevende manier extra business te genereren?

   Lees meer

   Rijkswaterstaat

   Om de markt vooruit te blijven, heeft de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat Fairchild gevraagd te ondersteunen bij de ontwikkeling van een klantgerichte organisatie. Het doel is om een gewilde partij te worden met een goede prijs-kwaliteitverhouding, een doelmatige allocatie van resources en het realiseren van een ongekende klantbeleving.

   Lees meer

   Aegon

   AEGON wil zich verder onderscheiden met een pensioenportal richting de werkgever (én werknemer). Hoe kan Aegon zich differentiëren? En welke proposities sluiten aan bij werkgevers en werknemers?

   Lees meer