Marco van der Hijden

Senior consultant

Marco studeerde Bedrijfseconomie, specialisatie Marktkunde en Marktonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een aantal jaren gewerkt te hebben in export en consultancy vanuit zijn eigen bedrijf, heeft hij binnen KPN diverse functies op het gebied van Marketing, Sales en Business Development vervuld.

Sinds 2006 is hij zelfstandig ondernemer. Zijn expertise ligt op het gebied van strategische marketing, business development en marketingcommunicatie. Na interim projecten bij onder andere Dockwise, KPN en GreenGas is hij sinds 2015 verbonden aan Fairchild.

Marco excelleert in het realiseren van draagvlak voor nieuwe proposities en innovatie in een complexe en politiek uitdagende omgeving. Zijn kracht ligt in een pragmatische hands-on benadering met een balans tussen het denken vanuit de klant en de commerciële belangen van de organisatie. Marco hecht veel waarde aan een persoonlijke connectie met alle medewerkers van de opdrachtgever, van uitvoerend tot directie. Deze benadering leidt naast frisse inzichten ook tot een hoge mate van acceptatie van het resultaat.

Beeld