What’s in a name
 Fairchild

Waarom heten jullie Fairchild?”

Het doet met denken aan een goed doel.” Die vraag krijgen we in Nederland vaak, maar nooit in bijvoorbeeld Engeland, waar het een bekende achternaam is. Het antwoord is simpel. Bij de oprichting in 2002 wilden we het niet noemen naar de drie oprichters. Dat kan iedereen. En het zou ‘Van Ommeren, Bertrams en Vernooij’ (VOBV) worden. Dat bekt niet lekker.

Bij Fairchild kijken we op een andere manier

Oorspronkelijk, onbevooroordeeld en met de open mind zoals van een kind kijken we naar businessvraagstukken. Dat levert verrassende inzichten en frisse ideeën op.

In 1957 is Fairchild Semiconductor het eerste bedrijf van velen dat werd opgericht door ingenieurs. Alle acht waren zij oud leerlingen van William Shockley, de uitvinder van de halfgeleider. Deze uitvinding schiep de eerste voorwaarde voor de huidige digitale revolutie.

Uit Fairchild Semiconductor ontstaan over een tijdspanne van zo’n 20 jaar 65 techbedrijven, waaronder Intel. Daarmee vormt het bedrijf de basis voor wat uiteindelijk Silicon Valley wordt. Een mooie inspiratiebron.

 

Daarom Fairchild.